/ október 13, 2018

A Filmtekercs Filmklub október 4-én megkezdte éves működését. Ahogy az első alkalom, úgy az egész évad a gyerekekről szól.

Idén először rendez filmklubot az idén 12. születésnapját ünneplő Filmtekercs.hu portál. Az évad megtervezésénél fontos volt, hogy egy egész éven át tartó tematikát találjunk, ami segit ugyanazon kérdést több oldalról való megvizsgálásában.

Idén a közös hívószó a gyerek. Fontos tudni, hogy nem gyerekfilmeket vetítünk, hanem olyan, egyébként felnőtteknek szóló filmeket, amik főszereplői gyerekek. Első alkalommal a 2018-as Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon debütáló Genezis című alkotást vetítettük, a film után pedig rendezőjével, Bogdán Árpáddal beszélgettünk.

A beszélgetés során felmerült a vidékhez való kapcsolata, illetve az is, hogyan fogad a kisebbség egy kis faluban egy, a roma gyilkosságokat feldolgozó művészfilmet. A rendező beszélt még arról is, hogyan kapcsolódik ez a történet az azt megihlető bibliai Mózeséhez, és mennyiben mondható vallásosnak a Genezis.

A beszélgetés teljes egészében megtekinthető, a Facebookon élőben közvetített videó itt látható.

Filmklub beszélgetés Bogdán Árpáddal.

Közzétette: Filmtekercs.hu – 2018. október 4., csütörtök

Mindenkit várunk legközelebb október 25-én Taika Waititi új-zélandi rendező Vademberek hajszája című vígjátékára. A film után Kiss Tamás házigazda, a Filmtekercs.hu rovatvezetője és Rácz Viktória a portál újságírója beszélget meghívott vendégünkkel, Zsótér Indi Dániel videós újságíróval, a 24.hu munkatársával.

Az ingyenes vetítés Facebook eseménye idekattintva érhető el, jelentkezni pedig az alábbi linken lehet.

Share this Post